Megjelent a film, amit a Monte Rosa alatt forgattunk Zsolttal. A bátor alpinista azóta már Katmanduban van, ahonnan szerdán indul Tibet irányába. A hírek szerint a határmenti város, Kodari után az út az esőzések miatt leszakadt, a több száz kilónyi felszerelést tehát csak odáig szállítják a teharautók, a földcsuszamlás szélétől teherhordók viszik a túloldalra, ahol másik teherautóra rakják az egészet. A procedúra lassú, fárasztó, költséges és gyanús. 2001-ben pont ugyanez volt a helyzet, amiből arra következtetek, hogy Kodari után soha nem is volt út, de az elterelés végett évről évre közlik, hogy pont most szakadt le.

Az első tibeti város, Zhangmu egyébként a környék leglehangolóbb helye. Az amúgy festői hegyoldalban, egy meredek szerpentin mentén elhelyezkedő Zhangmou emlékeimben sáros, lepattant, kínai teharutók dízelfütsjétől keserű levegőjű helyként él. Ahol a fő iparág a prostitúció, amelyhez fából ácsolt, másfél négyzetméteres kutrciák várják a kikapcsolódni vágyó teherautósofőröket.

Onnantól azonban már javul a helyzet, és az alaptáborban már csak a hatékony aklimatizációval kell foglalkozni. Reméljük, Zsolt új lába már jobban működik, mint az, amelyiket a filmben tesztelt.

A bejegyzés trackback címe:

https://felmaszom.blog.hu/api/trackback/id/tr732265085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Felmászom

De ki viszi fel a kötelet? Sziklamászás, nagyfalazás, mixmászás, alpinizmus.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása